Weber Klubben - Det officielle Weber grill community
Nu med  medlemmer

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 
Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella

Nutella eller chokoladecreme er en sød og syndig nydelse og faktisk ikke så svært at lave selv. Den hjemmelave creme smager ikke helt som Nutella, men mere chokoladeagtig.

Det er en meget nem opskrift og børn kan sagtens være med til det hele. Det er ekstra sjovt at spise noget, man selv har været med til at lave, selvom nutella nok ikke kræver den store overtalelse. Og til denne opskrift har jeg assistent på i anledning af den kommende efterårsferie og grillning med børn. Assistenten er min søn, Mads, der elsker at grille.

Og mon ikke at en franskbrødsmad med nutella sammen med en kop the eller kakao står i høj kurs efter en tur i skoven i efterårsferien.

 

 

Ingredienser

300 g hasselnødder

4 dl flormelis

8 spsk kakao

350 g blødt smør

 

 

Ved grillen

Grillen skal ikke være voldsom varm, så brug ikke helt nye briketter, men gerne en blanding af nye og brugte. Det bliver for svært for børn at være med, hvis varmen er alt for høj, for så ristes nødderne alt for hurtigt og bliver nemt brankede og brændte.

Sæt en stegepande på grillen og sørg for, at den  får direkte varme. Kom nødderne på.

 

 

 

Rør rundt hele tiden, så nødderne ristes ensartet og ikke bliver brændte.

 

 

Tag panden af, når nødderne er gyldne og skallen sprækket. Det tager få minutter.

 

 

Lad nødderne køle af til stuetemperatur og fjern så skallerne. Det kan gøres ved at rulle dem mellem fingerene eller i et viskestykke. Sørg for at få al skallen med, da den er lidt bitter og ikke er rart at f å med.

 

 

Hæld nødderne i en foodprocessor og hak dem fint. Tilsæt så flormelis og kakao og sørg for, at nødderne og sukker blandes godt.

 

 

Til sidst tilsættes smørret.

 

 

Blend til bladningen er ensartet. Det er vigtigt, at der ikke er nogen smør- eller  flormelisklumper.

 

 

Kom chokoladecremen på et rent glas og opbevar det på køl.

Det kan holde 1-2 uger på køl, men det er nok spist inden. Min søn Mads kunne i hvert fald godt lide det, for både dejskraber og skål fik den store tur.

 

 

Server nutellaen på franskbrød eller andet. Tag den gerne ud 10 min før, så den bliver lidt blødere at smøre ud. Den bliver godt stiv på grund af indholdet af smør.

Men ellers går det fint med at skære den i tynde skiver og lægge på brød.

 

 

Velbekomme

 

Tips og Tricks

  • Tilsæt mindre kakao hvis I synes at cremen bliver for kraftig i smagen.
  • Er I meget glade for nødder, så kom 100 g mere i.
  • Har du ikke en foodprocessor men en mini-hakker, så hakker du nødderne i den og rører nøddemelet sammen med resten af ingredienserne samme i en skål. 

 

border gfx

Kommentarer

    border gfx
    border gfx

    Tilføj kommentar

    border gfx
     
     
    border gfx

    Seneste artikler

    border gfx