Weber Klubben - Det officielle Weber grill community
Nu med  medlemmer

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Klargør din rist den første gang - og grill lækre pølser


Klargør din rist den første gang - og grill lækre pølser

Det er nemt, og risten bliver meget lettere at arbejde med senere.

Forberedelse inden opstart første gang:

 

Som nogle måske har læst, har jeg investeret i en Weber Q 120. Da vejret var rigtig flot, var det tid til at gøre grillen klar. Risten på alle Q-grill er lavet af emaljeret støbejern, og jeg har min egen måde at klargøre en rist på. Det er ikke nødvendigvis den måde, Weber anbefaler, men jeg har brugt den masser af gange.

 

1. Risten vaskes i varmt mildt sæbevand og skylles godt med rent varmt vand.

2. Du skal ikke tørre risten med et viskestykke og slet ikke med køkkenrulle - lad den tørre selv (viskestykket afsætter fibre, og køkkenrullen fnulrer).

3. Risten tørrer hurtigt på grund af den varme, som den har fået fra det varme vand. Læg den eventuelt på grillen og tænd for grillen i få minutter (risten skal helst tørre indenfor 5 minutter).

4. Når risten er helt tør og kold, lægger du den omvendt på din grill og smører den ind i rapsolie med en bagepensel. Sørg for at komme ind i alle kroge. Vend derefter risten og smør oversiden på samme måde (vindruekerneolie kan også bruges, men olivenolie duer ikke, da den afgiver en harsk smag).

5. Tænd for din grill og giv den 30 minutter med fuld varme. Så danner olien en overflade, der virker som en teflonpande. Den bliver nemmere og nemmere at bruge.

6. Når de 30 minutter er gået, og risten er kold, er grillen klar til brug.

 

 

 

Grillpølser på Q 120

 

Jeg smører altid min rist med rapsolie både inden og efter brug, så bagepenslen blev svunget igen.

 

Jeg prikker altid huller i mine pølser, så de ikke revner så let. Jeg synes nemlig, en hel pølse er pænere at se på.

 

Og, nej pølsen er ikke hjemmelavet - den er ikke lavet af andalusiske sortfodssvin, der har levet af hvide trøfler. Det er en pølse, som er købt i et supermarked eller på en tankstation.

 

Jeg lægger nogle pølser på grillen - på skrå, så jeg kan vende dem og få flotte grillmærker på dem. Se, hvor flot risten er, efter at den har fået "olie-kuren".

 

Pølserne får ca. 5-6 minutter, til der er tydelige grillmærker på dem. Grillen er indstillet til medium varme - altså midt på skalaen.

 

 

Derefter vendes pølserne helt almindeligt.

 

 

Så krydsvendes pølserne og får ca. 2 minutter på den anden side. Ved at krydsvende dem får du de flotte grillmærker.

 

 

Til sidst vendes de almindeligt igen - så skulle du gerne have flotte grillkryds på begge sider.

 

Her ses det færdige resultat

 

Var det noget med en grillet pølse?

 

 

Og nej, det er ikke ostepølser - jeg har prikket dem, så fedtet smelter fra.

 

Velbekomme

 

-Meyer

border gfx

Kommentarer

    border gfx
    border gfx

    Tilføj kommentar

    border gfx
     
     
    border gfx

    Seneste artikler

    border gfx