Weber Klubben - Det officielle Weber grill community
Nu med  medlemmer

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 
Meyers Skagentur 2017

Meyers Skagentur 2017

Skagen 2017

 

Så er det atter tid til vores årlige Skagenstur, denne gang med en ny rejsekammerat, og nej, jeg har ikke skiftet køkkenassistenten ud (endnu)

 

Jeg har fået et specielt ur af en god ven, et Seiko "Pogue" 6139-6002

 

 

Og nu bliver jeg lige lidt nørdet:

 

I 1969 var der en uofficiel konkurrence blandt forskellige ur fabrikanter om hvem der kunne konstruere det første serieproducerede ur med automatisk optræk og chronograf (Stopur)

 

Zenith, Heuer, Bretling og Hamilton-Buren kæmpede alle om at være de første. I februar 1969 kom Zenith med deres prototype, men allerede i marts kom Seiko med deres serieproducerede 6139-6002. Det ur er også det første automatiske chronograf der har været i rummet, da NASA astronaut Willim R. Pouge have sit Seiko 6139 med sig Skylab 4 missionen i 1973, det var ellers Omega NASA brugte, men Mr. Pogue fik lov til at medbringe sit Seiko. Uret bliver derfor også kaldt "Seiko Pogue"

Historien bag mit ur er at da min gode ven var ung, tunede han speedbådsmotorer, og da en deltager med hans tunede motor vandt DM i 1972, fik han uret, da vinderen også var Seiko importør. Derfor er uret også med dansk kalendervisning.

 

Nå, tilbage til Skagensturen.Vi sejlede med Molslinien, og kørte fra Århus til Skagen i flot solskinsvejr.

Efter at have pakket ud, kunne vi sidde på terrassen og nyde en kølig øl.

 

 

Se hvor flot Jeckels er i solskin. Vi har lejligheden til højre hvor terrasse døren er åben.

 

 

Jeg havde hjemmefra medbragt en Coté de Boeuf, som vi kunne dele.

 

 

Den blev grillet, så der var en rød kerne.

 

 

Severet med roterede fritter.

 

 

Samt brocolli salat og sauce Bernaise.

 

 

Den næste morgen lavede jeg naturligvis bacon, æg og pølser. Se hvor smukt solen skinner, det har været en sjældenhed i år.

 

 

 

Så var det ellers afsted til Skalborg markedet, som er et bagagerums marked i Skalborg syd for Aalborg.

 

Jeg ville have taget billede, men det glemte jeg i farten, så her er et billede fundet på nettet.

 

 

Vi kunne ikke finde vores lille bradepande, så vi gik på jagt efter sådan en, og hvad man ellers lige faldt over, det blev til en lille flot rød-og hvid emaljeret bradepande, et bede tæppe og en lille frituregryde. Det vil alt sammen optræde senere i rejse bloggen.

 

Her er mit nye bede tæppe, fundet for 20,- kr.

 

 

Til frokost lavede vi koldt røgede rejer.

Webers røgspiral blev ½ fyldt med bøgesmuld, og lagt under støbejerns risten og tændt. Så stod røgen fint op, rejerne ligger i nettet fra den lille frituregryde vil købte på Skalborg markedet.

 

 

 

Efter frokost kørte vi ned til spejdernes loppebod, og vi fandt ikke rigtig noget der, men da jeg gik ud af døren, så jeg at der lå noget interessant i deres metal skrot container. Nemlig en brænder til et fondue sæt, og ikke en helt almindelig brænder, så nu bliver jeg lidt nørdet igen. Jeg gik ind i butikken og spurgte om jeg kunne købe den for 20,- kr. da den var smidt ud, og det fik jeg lov til.

 

I 1971 designede Henning Koppel er en serie af gryder og pander i kobber, serien hedder "Taverna" Det er en smuk serie i kobber som er forsølvet indvendigt, og med rustfrie håndtag. Jeg har hele serien undtagen brænderen til fondue sættet og fondue gaflerne :-)

 

 

Det var nok årets fund, den koster normalt ret mange penge, hvis man overhovedet kan finde en. 

 

Vi gik på svampejagt, da det skulle være et godt svampe år, men til trods for at jeg besøgte de kendte steder og ledte efter nye steder, så vi ikke en eneste kantarel, der var masser af andre svampe, rød fluesvamp, etc, men desværre ingen kantareller.

 

Jeg grillede bare et par koteletter til aften, og fik ikke taget nogle billeder.....

 

Det meste af den næste dag gik med at øve mig på min nyindkøbte bas klarinet, et sjovt instrument.

 

Til aften grillede jeg to vagtler, som var omviklet med  bacon. De blev grillet på rotisseriet til grillen.

 

 

 

Her serveret med kartoffelbåde og den sidste rest brocollisalat

 

 

Smuk solopgang.

 

 

Nede på havnen købte vi blåmuslinger samt røget tun og røget hellefisk. Så var der lige til en frokost på terrassen.

 

Nede ved havnen lå forøvrigt et kæmpekrydstogt skib fyldt med amerikanske turister, så da vi senere drak en øl hos Jacob, var der fyldt med amerikanere.

 

 

Her frokost på terrassen med røget blåfinnet tun og røget hellefisk.

 

 

Vi har naturligvis som de andre år medbragt vores egen Limfjords muslinge gryder, så vi kunne få blåmuslinger til aftensmad. De kunne lige være på grillen.

 

 

Muslingerne blev dampet i hvidvin, og derefter tilsat fløde.

 

 

Den næste dag grillede jeg to pæne medaljoner og lavede pommes frites på den gammeldags manér. Det skal lige indskydes, at jeg har utrolig stor respekt for varm olie.

 

 

Her "koges" fritterne.

 

 

Her serveret med sauce Bearnaise.

 

 

Den næste dag kørte vi til Sigis Univers i Tversted, og købte en kløpind. Sigis Univers er en pragtfuld marskandiser butik, der ligger en i Tversted og en i Ålbæk. Derefter kørte vi til Lykkegård i Tversted, som nogle måske har det i fjensynet, men der var lukket.

 

Så kørte vi videre til en Blå Kors genbrugsbutik i Bindslev, der var ikke rigtig noget i butikken, jo, naturligvis en kjole til Helle.

 

Da jeg kom ud af butikken bemærkede jeg en sølvfarvet Audi cabriloet med kalechen nede, som holdt foran en bilforretning, jeg foreslog Helle at vi lige kiggede på den, så jeg fik vendt den gamle Ford og kørte over og parkerede foran forretningen. Den var pæn, rigtig rigtig pæn!

 

 

Jeg syntes at prisen var lav, så Helle og jeg diskuterede om den var uden afgift. Så kom sælgeren ud, Connie. Hun sagde at den havde kørt i Danmark, var eksporteret til tyskland og så re-eksporteret senere igen. Den var blevet synet i går, og lige sat til salg i dag. Det er en årgang 2002, så den er ikke helt ny. Connie spurgte om vi ikke ville prøve en tur i den, (så vidste hun at den var solgt). Vi fik nøglerne og kørte til Tversted med kalechen nede, og vendte om og slog kalechen op, så vi kunne høre hvor meget eller lidt vindstøj der var i den. 

 

Da vi kom tilbage til Connie, sagde hun at vi kunne tænke over det. De fleste ville gerne tænke en 3 - 4 dage, men der var også nogen der kun brugte 5 minutter. "Jeg bruger kun 5 minutter" sagde jeg og rakte hånden frem, og så ejede vi pludselig en Audi A4 2.4 L med en V6 motor og 170 hk. De ville skynde sig at lave bilen klar vi kunne få nogle dage i åben bil i Skagen inden vi skulle hjem.

 

Den aften stod den på Porchetta.

 

  

 


Det var forøvrigt ikke meget søvn jeg fik den nat :-)

 

Den næste formiddag, måtte jeg ud og kigge på bilen igen!

Derefter kørte vi videre til Thisted, hvor Helle plejer at købe sko, og besøgte Røde Kors genbrugsbutik, som havde 50% rabat på alt.

Jeg fandt et smukt gammelt Stelton fondue sæt (mere fondue) til 30,- kr. så med 50% rabat blev prisen 15,- kr..

Så stod det klart at vi skulle have fondue til aftensmad. Vi købte lidt pølser og Tomme de Savoy ost og lidt lufttørret skinke..

 

 Til frokost pillede Helle nogle rejer, så var der dømt rejemad med mayonaise og citronsaft, og dertil kølig rosé vin.

 

 

 

En sjælden sommerdag på terrassen

 

 

Om aftenen kom der så gang i den flotte Stelton fondue. Den var forøvrigt svær at gøre ren for den gamle olie film der sad overalt, indtil jeg fandt på at bruge sprit, så forsvandt oliefilmen, som dug for solen.

 

 

Her sidder Helle og hygger sig.

 

 

Næste formiddag begyndte det larme ovre ved Ruths Hotel, som er genbo til Jeckels.

 

 

Det var en meget speciel motorlyd, så jeg måtte straks ud og se hvad det var.

 

 

Det var to sorte Ferrarier, jeg kom i snak med den ene ejer, og han fortalte at Ferrari Owners Club Denmark havde møde på Ruths hotel, og at der ville komme ca. 20 Ferrarier i løbet af dagen.

 

 

Hele eftermiddagen genlød med fed motorlyd!

 

Om aftenen tilberedte jeg nogle andelår i den bradepande vi havde købt på Skalborg Markedet. Tilbehøret var grillede majskolber, simpelt men lækkert.

 

 

 

 

 

 

Jeg havde for nogen tid siden bestilt krabbekløer nede på havnen til os og vores søde naboer Ninna og Steen, men fiskeren kunne desværre ikke nå at skaffe dem før naboerne var taget hjem. Pludselig ringede telefonen og det var Nils der have krabbekløer til os, så vi kørte på havnen og hentede 2 kg.

 

 

Først blev den lille tap klippet af med en bidetang, og derefter kogt i en lage af hvidvin, vand, salt, peber og estragon. Krabbekløerne kommes i det spilkogende vand og koges i 20 minutter. Derefter bratkøles de i koldt vand for at stoppe kogningen. Så flækkes skallerne med bagsiden af en ske, og så på køl.

 

 

Til frokost fik vi økologiske muslinger

 

 

Om aftenen skulle vi så have koldt røgede krabbekløer, jeg prøvede det sidste år med stor succes.

 

Webers røgspiral fyldes med tørt bøgesmuld og lægges direkte oven på  brænderne, og risten oven på. Krabbekløerne fordeles på risten, og skal nu røge i 2 timer.

 

 


Her kan man se den "kolde" røg"

 

 

Det færdige resultat.

 

 

Og her serveret med en hvidløgs äoli og flutes.

 

 

Næste morgen var der bacon og æg til fruen :-)

 

 

Vi gik igen på svampejagt men uden held, så vi endte med at købe russiske kantareller i et nærliggende supermarked, hvor vi også fandt to meget flotte "Dry-aged" entrecoter.

 

Så aftensmaden blev grillet entrecote med kantarel sauce og grønne asparges med bacon.

 

 

 

 

 

Se hvor smukt rød den er i midten.

 

 

Næste morgen ordnede Helle de sidste krabbekløer og pillede kødet ud af dem.

 

 

Til aften stod den på grillet fasan, omviklet med bacon.

 

 

En ½ fasanhøne pr. person passer fint.

 

 

Jeg vill have serveret Pommes Soufflé til, men de kiksede totalt :-(

Det endte med nogle 3 mm tykke brune firkantede kartoffelskiver, de ville ikke "poppe" op, så det blev kun fasan, men det var også rigeligt.

 

 

I weekenden var der det store kræmmermarked i Brønderslev, vi kørte derhen men fandt ikke rigtig noget......nogle af priserne var godt nok høje......

Vi tog et smut til Løkken, satte os i en café og fik en cappuchino, og gik en tur ned til den fine badestrand, hvor de bådene bliver trukket op på land.

 

Her et et billede at fire store skuder:

 

 

Om aftenen lavede vi en pizza med krabbekødet, røgede muslinger, mozarella ost og estragon. Pizza er smart, så kan man bruge sine rester på en kreativ måde.

 

 

 

Den fik ca. 10 minutter ved maksimal varme, her ses det færdige resultat.

 

 

Så kom dagen endelig hvor vi kunne hente vores nye gamle Audi, Connie havde lovet at ringe når den var klar, og det ville den være ca. kl.15. Nøj, hvor tiden gik langsomt.......men pludselig tikkede der en besked in på min telefon "Din bil er færdig, Connie"

 

Så var det bare at komme afsted!

 

Naturligvis så regnede det, det er et paradoks at hente en cabriolet i regnvejr :-)

Den var lige så fed at køre i, som jeg huskede den, så vi trillede stille tilbage til Jeckels, og Helle kørte Forden hjem bagved mig.

Som gammel ingeniør læser jeg altid brugsanvisninger, og instruktionsbogen til Audien var ingen undtagelse, så resten af dag gik med det :-)

 

Den næste dag regnede det ikke, så vi kørte en pæn tur i bilen, og på vej hjem, klarede det pludseligt helt op, med blå himmel og sol, så jeg kørte ind til siden og slog kalechen ned. Vi besluttede at køre ned i Skagen Havn og spise frokost, det var nok sidste chance hvis vi skulle kunne spise ude.

Som sagt så gjort, jeg fik en lakseplatte og Helle et stjerneskud, og så to store fadbamser.

 

 

Se hvor flot solen skinner på havnen.

 

 

Her et billede af mig i den flotte Audi på havnen i Skagen.

 

 

Den sidste aften sagde vi farvel til Skagen med en Gin og Tonic med min egen hjemmelavede Gin. Basen er Smirnoff vodka, som jeg så tilsætter min egen blanding af krydreurter.

 

 

På gensyn næste år

Køkkenassistenten & Meyer

border gfx

Kommentarer

  border gfx
  border gfx

  Tilføj kommentar

  border gfx
   
   
  border gfx

  Seneste artikler

  border gfx