Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Oksefilet på Q-grillen.


Oksefilet på Q-grillen.

Prøv at lave en oksefilet på Q-grillen.

 Et større stykke af oksefilet bliver super lækkert på Q-grillen.

 

 

Jeg har trimmet kødet for den yderste sene over fedtkanten, og skåret fedtet på toppen i tern, herefter har jeg krydret med weber krydderi salt med rosmarin og  peber.

 

 

Jeg bruner stegen af ved fuld varme, og det på alle sider.

 

 

 

Stegen brunes også på fedtkanten, pas på der ikke går ild i grillen når fedtet drypper ned. Så bliv altid ved grillen, når du griller noget med fedt på.

 

 

Når stegen er brunet af, kommer jeg den på på en rist, så den ikke får for meget varme. Så er det bare at vente til temperaturen er 55 grader inde i midten af kødet. Jeg bruger mit lille Weber lommetermometer, men stik i kødet så få gange, som muligt, da der løber kødsaft ud hvis man gennemhuller den.

 

 

Stegen hvilder i 20 min.

 

 

Stegen skæres i tynde skiver på tværs af kødfibrene.

 

 

Som tilbehør har jeg lavet en kartoffelsalat med nye kartofler.

 

Lucindas kartoffelsalat:

  • ½ dl mayo let
  • ½ dl creasy fraice 9%
  • 1 løg
  • 1 rødløg
  • 1 stort bundt purløg
  • 1 dl friske ærter
  • 500 g nye kogte kartofler
  • salt 
  • peber
  • purløgs blomster til pynt

  

 

Således oksefilet med kartoffelsalat, ratatouille med grillede grøntsager og en bearnaisesauce.

 

 

Velbekomme !

 

Hilsen Lucinda.

 
 
border gfx

Seneste temaartikler

border gfx