Weber Klubben - Det officielle Weber grill community
Nu med  medlemmer

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Fladbrød med flankesteaks


Fladbrød med flankesteaks

Nemme fladbrød, der kan laves på alle typer grills.

 

Disse fladbrød er så nemme at lave, at det bestemt ikke er sidste gang de kommer på grillen. De er i øvrigt også meget velegnet til de små Q-grille, og især til at tage med på tur med Q-100. Så griller man brødet på stranden eller i skoven, sammen med det kød, eller kylling man gerne vil have i.

 

 

Jeg har grillet et par små marinerede flanke-steaks der bliver skåret i meget tynde skiver på skrå.

 

 

Dej:

3 dl lunkent vand

25 g gær

1½ tsk salt

1 spsk olivenolie

150 g durum mel

225 g hvedemel. (jeg har byttet 1 dl. om med rugmel i denne opskrift)

Gær udrøres i vand og den andre ingredienser tilsættes.

Dejen hviler en ½ time, og der laves 12 små boller der udrulles meget tyndt ud, de kan lægges i lag hvis man sørger for at der er rigeligt mel imellem. Så kan de grilles, eller tages med på tur og grilles senere. 

 

 

 

Dej deles i 12 små boller.

 

 

 

Udrulles meget tyndt til flade brød.

 

 

 

Brødene er lagt direkte på en varm Q rist.

 

 

 

Ved siden af brødene kan man så grille det kød, man vil have i brødene.

Jeg har valgt flankesteaks og der er også plads til lidt "landsholds" bønner ved siden af.

 

 

 

 

Brødene skal have 2-3 min på hver side, jeg vender dem tit så de ikke brænder på, de skal ikke have så meget at de bliver "sprøde" så kan de ikke fyldes om kødet.

 

 

 

Brødene lægges ovenpå hinanden når de ar færdige, hvis man ikke spiser dem med det samme, kan de lægges i en plastpose så de forbliver bløde.

 

 

 

Landsholds bønner opskrift kan ses HER dog har jeg lavet bønnerne med forskellige slags bønner for at få en mere varieret ret.

 

 

 

Flanken skæres ud på skrå i meget tynde skiver.

 

 

 

Så er der serveret, med lidt blandet salat og en cremefraice dressing.

 

 

 

Der bliver lavet ekstra brød til madpakker.

 

 

Tips !

 

Den samme dej kan bruges til Pitabrød, så udrulles HELE dejen og der udstikkes runde brød med en skål. De kan så grilles direkte på risten eller på en pizza/bagesten.

 

 

Velbekomme

Hilsen Lucinda.

 

 

 

 

border gfx

Kommentarer

    border gfx
    border gfx

    Tilføj kommentar

    border gfx
     
     
    border gfx

    Seneste temaartikler

    border gfx