Weber Klubben - Det officielle Weber grill community
Nu med  medlemmer
border gfx

Vilkår for brug af FORUM

Weber Klubben er for Weber-entusiaster, og her snakkes der om alt, der har med Weber og Weber Klubben at gøre.
Debatten er ment som et hyggeligt samlingssted, hvor du kan finde inspiration til dine grillerier samt debattere grillkulturen og de arrangementer, Weber Klubben afholder.

HUSK Weber Klubben IKKE er et køb/salg sted.

Diskussioner vedrørende andre grillmærker hører ikke hjemme her, da der er andre udemærkede steder at diskutere dét. Weber Klubben ønsker heller ikke at være ytringssted for negative holdninger om andre grill-producenter.

Vi beder derfor medlemmer holde debatten i en sober tone - og hvis vi oplever indhold eller holdninger, der kan støde andre, forbeholder vi os ret til at slette dem uden varsel. Ved gentagne tilfælde vil et medlem få en advarsel og herefter ekskluderes.

border gfx
 

Medlemmernes debat

border gfx

spidskål på grillen - inspiration søges

border gfx
border gfx
hejsa,
Jeg fik besked på at jeg skulle lave noget med spidskål og da jeg skal grille, ja så må det jo blive spidskål på grillen Men hvordan gør jeg lige dette? Er der nogen som har forslag til måder at tilberede dette på en grill?


border gfx
border gfx
Glemte at sige at det helst ikke bare skal være noget med at smide det i en gryde på grillen - det kan jeg lige så godt gøre på komfuret.
Det skal forresten serveres til culotte med nye kartofler, grillede majs, og grilldampede forårsløg
border gfx
border gfx

Hej Kimusan^

Jeg mener at have set et sted hvor spidskål var skæret i kvarte eller flere både og så BACON viklet omkring og så på grillen.

Jeg har ikke selv prøvet dette men det lød så lækkert så det printede sig fast på nethinden men ok det gør stort set at med BACON

border gfx
border gfx
Citat af Kemo-kalle:

Hej Kimusan^

Jeg mener at have set et sted hvor spidskål var skæret i kvarte eller flere både og så BACON viklet omkring og så på grillen.

Jeg har ikke selv prøvet dette men det lød så lækkert så det printede sig fast på nethinden men ok det gør stort set at med BACON

ikke en helt dum ide faktisk. Må lige se om det er noget folket kan acceptere :-)

border gfx
border gfx
Hej Kim

der er en opskrift i grillhåndsbogen side 358. Det er godt nok hvidkål, men der kan man vel også bruge spidskål.
border gfx
border gfx
Du kan også blanchere bladene i kogende vand og pak fjerkræ ind i det eller rul det ind i andet kød, på samme måde som man kan gøre med savoykål
border gfx
border gfx
Hej

Jeg kunne huske at jeg havde set noget med grillet kål i Frilandshaven på TV.
Jeg fandt opskriften på nettet:

Grillet hvidkål med æbler og blåskimmelost

  • Rapsolie
  • Hvidkål, skåret i grove chunks
  • Æbler, skåret i både
  • Rødløg, skåret i kvarte
  • Blåskimmelost
  • Bacon
  • Blå birkes
  • Sirup
  • Salt

Hvidkål, æbler og rødløg trækkes på spid og vendes i rapsolie, hvorefter de grilles til de er møre og gyldne. Bacon skæres i tern og ristes helt sprøde på en tør pande. Bland de grillede hvidkål, æbler og løg med tern af en god fast blåskimmelost. Hæld det overskydende fedt fra det ristede bacon, og kom hvidkål, æbler, løg og blåskimmelost op på panden til de ristede bacontern. Lad det hele småstege et minut eller to, kom det i en skål og dryp med lidt sirup og drys med salt og blå birkes.

border gfx
border gfx
Det blev kalles ide der blev brugt. Jeg skar spidskålen i kvarte, dryppede med limesaft og gav dem en omgang salt + friskkværnet peber. De blev så pakket ind i bacon og stegt på indireke i grillen. Da baconen havde "sat sig" kålen var næsten mør, så smed jeg dem lige over på direkte for lige at få brunet baconen lidt mere.
Det blev bare drøngodt. kålen var fin mør men med en smule bid i. den letsalte bacon stod fint i kontrast i smag til kålen uden at være for dominerende.
Sådan et kvart kålhoved er rimeligt meget mad så vi måtte konstatere at der ikke røg ret mange kartofler i dag når folk først havde set hvor store sådanne kvarte kålhoveder er.


border gfx