Weber Klubben - Det officielle Weber grill community
Nu med  medlemmer

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Chili-orange marineret andebryst



Et mix af noget traditionelt og så et lille tvist

Her er mit bud på et stykke grillet and -  grillet andebryst marineret i chili-orange marinade, rødkålssalat og brune kartofler. For efter at jeg fik min første kuglegrill, er der kun en vej for fjerkræ og det er grillens.

Og da familien ikke er de store ande-spisere, er det kun et bryst istedet for en hel and. Det gør det mere håndterbar og and kan jo laves hele året og ikke kun til Mortens aften og jul. Med et lidt lettere tilbehør som rødkålssalat gør and sig godt om sommeren.

 

Marinade:

saften af 2 appelsiner

½ dl rørsukker

lidt hakket chili

groftkværnet peber

 

Det hele blandes og koges sagtes til de tykner let. Det må ikke blive for indkogt, sirupsagtig for så bliver anden nemt for brun, særligt når kødet marineres før stegning.

 

Her ses marinaden før den kom i let kog.

 

En meget sukkerholdig marinade bruges bedst ved pensling et kvarterstid før kødet er færdig ellers bevirker sukkeret at det nemt branker og blive sort.

 

Her er den færdig marinade.

 

Andebrystet marineres fra morgenstunden, krydres let med lidt salt og steges så inddirekte ca. 30 min.

 

 

 

Til sidst kan andebrystet med forsigtighed brunes direkte over briketterne, hvis det ikke har fået nok farve. Vær hurtig på aftrækkeren for det fede andeskind kan nemt give nogle gode flammer.

 

Inden servering hviler kødet 10 min for at fordele saften i kødet, så mindre spildes, når der skæres.

 

 

Tilbehøret består af brune kartofler og en rødkålssalat af fintsnittet rødkål, appelsinfiletter, tørrede tranebær og en dressing af appelsinsaft rørt med en smule honning.

 

 

De brune kartofler blev lavet på grillen før første gang her i huset og desværre på slump. Jeg gætter mig til at jeg brugte 1 - 1½ dl brun farin, 25 g smør og en smule balsamico glace. Dette kom i et fad, blev blandet og sat på grillen. Da massen var smeltet kom jeg små kolde koget kartofler i. Jeg rørt i det en gang imellem og det var de nemmeste brune kartofler, jeg nogensinde har lavet.

Fadet stod inddirekte og fik ca. 30-40 min, lidt længere end anden.

 

Chilien kunne anes og var ikke dominerende. Ønsker du mere smæk, så giv den mere chili.

 

Velbekomme

 

 

//Ladybird

 

 

 

border gfx

Kommentarer

    border gfx
    border gfx

    Tilføj kommentar

    border gfx
     
     
    border gfx

    Seneste artikler

    border gfx