Weber Klubben - Det officielle Weber grill community
Nu med  medlemmer

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Forloren hare


Forloren hare

Klassisk hverdagsmad fra 70'erne lavet efter min families traditioner.

Mad fra 70'erne er et lidt vidt begreb hos mig, da jeg er født sent i årtiet - og ikke kan huske, hvad min familie serverede. Så jeg har spurgt min mor, hvad hun fik som hverdagsmad dengang. Og ud fra hendes svar faldt valget på klassisk forloren hare.

Forloren hare kan laves på mange måder, men denne opskrift stammer fra klassikeren "Den røde kogebog" fra Tørsleffs Husmoder Service. Opskriften er tilpasset grill og de traditioner, vi har i min familie. 

Ingredienser
250 g hakket oksekød
250 g hakket svinekød
1 dl rasp
2 æg
1-2 tsk salt
1 dl mælk
100 g røget spæk
 
Vildtsauce
1 spsk margarine
2 spsk hvedemel
1/4 l suppe/bouillon
1/4 l mælk
Kulør
Peber
Ribssaft eller ribsgelé
 

 
 
I køkkenet
Bland det hakkede kød med rasp og ælt det med sammenpiskede æg. Tilsæt krydderier og mælk og rør farsen jævn. Smør et ildfast fad med lidt smør eller margarine, form farsen til en aflang pølse og placér den i fadet. Brug gerne et Weber Style fad, for så er rengøringen meget nemmere bagefter. Dæk haren med tynde skiver af røget spæk - eller som vi gør i min familie ... skær spækket i tern og stik ternene i farsen.
 
 
Det giver mere smag til kødet, og det føles ikke for fedt, for de smelter næsten ikke, når de er i farsen. Ligger spækket i stedet ovenpå haren, smelter det mere, og det giver en federe sauce. Brug en god skarp kniv, da sværen er sej at skære igennem.
 
 
Ved grillen
Arrangér kullene i begge sider af grillen og brug gerne kulbakker. Sæt fadet med haren i midten og lad den få 15 minutter til at starte med.
 
 
Imens bages sovsen sammen i køkkenet, farves med kulør og smages til med ribssaft eller ribsgelé. Hæld saucen over haren, dæk fadet  til med alufolie og lad den få yderligere 20 minutter. Kan du - som jeg - godt lide en sprød overflade, så vent med at hælde saucen over. Kom den blot i fadet de sidste 5 minutter af stegetiden, så den kan optage smag fra kødsafterne og den røgede spæk.
 
 
Servér den forlorne hare med kartofler og lidt sødt eller surt. Skal det være lidt finere, så servér brune kartofler og halve æbler med gelé eller æblesellerisalat. Jeg foretrækker personligt tyttebærsyltetøj og agurkesalat, hvis jeg har noget.
 
 
Velbekomme.
border gfx

Kommentarer

  border gfx
  border gfx

  Tilføj kommentar

  border gfx
   
   
  border gfx

  Seneste temaartikler

  border gfx