Weber Klubben - Det officielle Weber grill community
Nu med  medlemmer

Köfte, en tyrkisk klassiker


Köfte, en tyrkisk klassiker

Tyrkiske frikadeller kaldes de også. Sunde er de og smager anderledes end den danske variant.

Hej Weber-venner.

Sidste stop på rundturen i "Nationalretter" #6 fra Tyrkiet byder på "köfte". - Virkelig velsmagende og sunde tyrkiske frikadeller...

Köfte serveres med en del forskelligt tilbehør - her serveres det med peberfrugtsauce og dampede bønner. Peberfrugtsauce er helt fantastisk, og da den kun har godt af at stå lidt, er det nemmeste at begynde med den.Ingredienser til peberfrugtsauce: Cremeost, bouillon, olivenolie, hvidløg, skalotteløg, peberfrugt og salt og peber.Løgene snittes fint og svitses i olien. Kom grove stykker af renset peberfrugt herri.Tilsæt herefter bouillon og lad det småsimre i minimum 20 minutter.
Dernæst blendes det hele meget grundigt.Til slut monteres saucen med en god skefuld cremeost. Lad nu bare saucen stå og varm den op igen, når resten er færdig.

Men nu drejer det sig om det primære - nemlig köfte. En gammel traditionel ret fra det tyrkiske land. Jeg har ikke kunne finde en oprindelseshistorie om köfte, men den er også tudse gammel, så der findes nok ikke de store præcise vingesus ...I köfte finder vi først og fremmest en 50/50-blanding af hakket lam og okse. Men også hakkede pinjekerne, skalotte og hvidløg, hakket persille, æg, mel, spidskommen og salt og peber. Samt sesamfrø til at rulle de færdige kødboller i.Alle ingredienser kommes i en skål og blandes godt. Kødet kan med fordel blandes alene først, da det er vigtigt, at det er godt blandet.Resultatet er en god fast og sammenhængende fars. Husk at lade det hvile i minimum 10 minutter.Efter hvil formes farsen til runde boller på størrelse med danske frikadeller. Skal det være helt rigtigt, rulles bollerne i sesamfrø.Stegepladen på Genesis-grillen er her varmet godt op og smurt med rapsolie. Som det kan ses på billedet, skal du være særlig opmærksom på de köfte, som er rullet i sesamfrø - de tager ikke så meget farve til sig, så de kan nemt få for meget.
I alubakken er det peberkrydrede cherrytomater bagt i olivenolie.Bønner er også klassisk tilbehør i Tyrkiet, så det er oplagt at servere dem til köfte, disse er blot dampet og let saltet.Resultatet er en fantastisk farverig tallerken... Virkelig en velsmagende oplevelse.

Velbekomme!

Opskrift på köfte, findes HER.
Opskrift på peberfrugtsauce findes HER.

MVH Nøbbe
Summit- og Genesis-temasiden er sponsoreret af:
SKAGENFOOD.dk - grøntsagskasser leveret til døren.

border gfx

Kommentarer

    border gfx
    border gfx

    Tilføj kommentar

    border gfx