Weber Klubben - Det officielle Weber grill community
Nu med  medlemmer

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

KFC 98% rigtig opskrift - med mos og sovs



Utrolig mør og saftig kylling.

Hej Weberfolkens

 

Så er der dømt KFC på Summit, KFC står for Kentucky Freid Chicken. Som er kylling der er friturestegt med en blanding af mel og krydderier.

 

 Her på det seneste har jeg søgt lidt rundt på nettet, for at se om man ikke kunne finde en original opskrift på KFC. Men det er ikke lige til, men jeg fandt denne her som er 98% KFC, så det bliver vist ikke tættere på...

 

Skal lige love for at denne model er mør og saftig selv om den er bagt i en time efter den er friturestegt

 

Opskriften er :

1 Pakke kyllingelår / 1 lørdagskylling delt i ca 8-10 stykker

2 spsk Salt

1 spsk Sort peber

1/4 tsk Hvidløgssalt

1/4 tsk Gurkemeje

1 tsk Kyllingboulion ( pulver )

3/4 tsk Karry

3/4 tsk Løgsalt

3/4 tsk Sennepspulver

1/4 tsk Nellike

4 kopper mel

2 Hele æg

 

Start med at blande alle de tørre ting sammen i et fad. Rør æg ud i en skål med 2 kopper vand.

 

 

Tag kyllingelårene og læg dem i æggeblandingen, så de bliver vædet over det hele.

 

 

Læg dem til tørre på en rist i ca 5-10 min, eller til de mærkes tørre.

 

 

Sæt en gryde med fritureolie på sideblusset og lad det varme op. MEN PAS PÅ, skru ikke for højt op for blusset så det bliver for varmt. 

 

 

Imens olie varmer op. Tændes grillen på indirekte varme omkring de 180 grader. Kyllingestykkerne vendes i melblandingen og lægges tilside på en rist.

 

 

 

Nemmeste måde til at finde ud af om olien er klar til friturestegning, er at komme en træpind i. Bobler det omkring pinden er det klar.

 

 

Kyllingen lægges i den varme olie med en hulske, ikke mere end 2-3 stykker af gangen, så olien ikke mister dens effekt. Stykkerne koges ca 3 min, til de får en gyldenbrun farve.

 

 

 

Lægges i en grillbakke, her har jeg brugt grøntsagsbakken, men alt form for bakke/bradepande kan bruges.

 

 

Kyllingen skal herefter bages i grillen i en time ved 180 grader indirekte varme.

 

 

 

Når kyllingen er færdig er det kun at anrette den med kartofelmos, sovs og lidt surt.

 

Velbekomme

 

// Max

 

 

border gfx

Kommentarer

    border gfx
    border gfx

    Tilføj kommentar

    border gfx
     
     
    border gfx

    Seneste temaartikler

    border gfx