Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Crossianter


Crossianter

Crossianter lavet af wienerbrødsdej.

Hjemmelavet crossianter.

 

Når der laves crossianter, birkes og wienerbrød, må råvarerne gerne være så kolde som mulig - da dejen derved er nemmere at arbejde med, samtidig gør det også, at gæren ikke udvikler sig så hurtig.

 

Opskrift.: (40 stk.)

 

½ l. kold vand (meget gerne fra køleskabet)

250 g. æg (direkte fra køleskabet)

100 g. gær

90 g. sukker

10 g. salt

50 g. margarine

1250 g mel ca. (må gerne vejes af 3-5 timer før det skal bruges og stilles i køleskabet/fryser.

Samlet dejmængde udgør ca. 2250 g. dej. Til crossianter og birkes skal der anvendes 30% smør/margarine til indrullning hvilket svarer til 675 g. smør/margarine.

 

Denne wienerbrødsopskrift er yderst velegnet til fremstilling af crossianter og birkes. 40 stk. er mange, men jeg vil anbefale, at der laves en dej af en ½ liter da dejen så er nemmere at arbejde med.

Crossianter og birkes er yderst velegnet til, at komme i fryseren både i rådej og som færdigbagte.

 

Fremgangsmåde.:

 

Gæren opløses i vand og alle øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes som til franskbrød.

Straks dejen er æltet færdig slås den ud i en firkant.

 

 

675 g. smør/margarine slås ud i en firkant på et stykke bagepapir.

 

 

Smørret er her slået ud.

 

 

Smørret lægges derefter på dejen.

 

 

I kanten af smørret gives dejen et "håndkantslag" eller 3 måske 4.

 

 

Og dejen lægges ind over og slås lidt fast i smørret.

 

 

Det samme gentages fra modsatte side.

 

 

Det samme gentages fra enden.

 

 

Og modsatte ende. Det er ligesom til jul - gaven er pakket ind.

Når smørret er pakket ind, slås dejen lidt flad - for at gøre udrullningen lidt lettere.

 

 

Dejen rulles nu ud, sørg for ikke at trykke dejen ud, men rul den ud. For at lette sammenlægningen rulles dejen godt ud i længden.

 

 

Dejen er her lagt sammen 1 x 3 - og det gentages 2 gange således at dejen er lagt sammen 1x3 + 1x3 + 1x3 ialt 27 lag. (1 x 3 = 3 x 1 x 3 = 9 x 1 x 3 = 27)

Da det er smør der er brugt til indrulning er det en god ide, at lægge dejen i køleskab ca. 10 - 15  min. efter hver rulning. 

 

 

Efter sidste rulning, rulles dejen ud i ca. 50 cm. længde og 25 cm. bredde, dejen deles derefter i 2 og det ene stykke kommes i køleskabet.

Stykket på køkkenbordet rulles ud i ca. 50 cm. længde og 40 cm. i bredden.

Dejstykket deles derefter på langs.

 

 

I hver af de 2 stykker markeres der 10 stykker med en kniv. Hvis størrelsen passer skæres de derefter ud.

 

 

En bagesten med et stykke bagepapir på - gøres klar.

 

 

Tag et stykke crossiantdej og bøj enderne lidt ind på stykket.

 

 

Crossianten rulles derefter sammen som et horn.

 

 

 

 

Når der er 8 stykker på bagesten, lægges et stykke plastik over og crossianterne stilles til hævning i ca. 1 time.

 

 

På OTG'eren (golden) bruges den cirkulære metode. Crossianterne bages ved 200 grader i 25 min.

 

 

På gasgrill skal midterste brænder stå på low, yderbrænder(ne) bruges til at justere varmen med - 200 grader i 25 min.

 

 

Da der ikke er ret meget der kan hamle op med hjemmelavet rejesalat laves det medens crossianterne er på grillen.

 

 

MUMS - Mor's hjemmelavede rejesalat er kræs for kender.

 

 

 

Færdigbagte crossianter, de 2 første portioner blev bagt af uden strygelse og blev derfor lidt mat i kuløren.

 

 

Bunden.

 

 

De 2 næste portioner blev strøget med 1 æggeblomme blandet med 2 spsk. vand, resultatet ses tydelig.

 

 

 

For at køle crossianterne af, stilles de på en rist fra ovnen.

 

 

Færdiglavede crossianter med rejesalat. DET ER ALTSÅ BARE GUF ;-)

 

 

 

 
 
border gfx

Seneste artikler