Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

 

border gfx

Genvej til alle temasider

Begynder tips & tricks
Weber Smokey Mountain Cooker
Weber Q
Weber Gasgrill
Weber Kuglegrill
Weber Bagning
American BBQ på grill
Weber Bagning
Weber Bagning
border gfx

 

border gfx
border gfx
 
 

Sådan samler du din nye WSM


Sådan samler du din nye WSM

Sådan gik det for sig, da mwesth fik sin 57 cm smoker ...

Nedenstående er en let omskrivning af et blogindlæg fra februar 2009, da jeg som en af de første herhjemme fik min 57 cm WSM. 

Fragtmanden ringede på døren og påstod, at han havde en grill til mig: Den nye 57 cm WSM!!! Kassen er stor - det er ikke en Smokey Joe, det her! 

Ny_WSM-01.jpg

Alle dele ligger pænt og sikkert pakket i kassen, der er lavet af genbrugsmaterialer. Ikke noget med flamingo her ... Og minsandten om det ikke kunne lade sig gøre at fiske brugsanvisningen op uden at tage alle dele ud af kassen først (-: Samleanvisningen er nem at følge - den ligner noget fra IKEA. Der skal bruges en fastnøgle og en skruetrækker til at samle herlighederne. En hurtig gennemgang gjorde det klart, at alle delene var med i kassen - noget, man som gammel IKEA-kunde forstår at værdsætte! 

Efter at have studeret vejledningen gik Humlehunden og jeg i gang: Benene samles med varmeskjoldet og stilles på gulvet. 

Ny_WSM-02.jpg

Bunden placeres på benene og trykkes let ned, så "folder" benene sig næsten af sig selv op på plads. Humle overvejede vist, om vi endelig havde fået købt en madskål i fornuftig størrelse ... 

Ny_WSM-04.jpg

Hver ben gøres fast med to bolte, metalspændeskiver og møtrikker. Det er lettest at samle det hele med fingrene og så spænde efter, når alle dele er på plads. Vær opmærksom på, at spændeskiverne her skal ind i grillen. 

Ny_WSM-03.jpg

Ny_WSM-07.jpg

Så anbringes kulristen og kulringen i bunden af grillen.

Ny_WSM-05.jpg

Her afbrød jeg så arbejdet for et lille sidespring: den første modifikation. Det gør det rigtig meget lettere at skille briketter og aske, hvis kulristen og -kammeret er sammenhængende, så fire små stykker kobbertråd kom i brug og holder nu tingene sammen. Nu kan jeg, når grillen er kold, nemt løfte kulringen og -risten og ryste asken af, så briketterne er klar til næste gang - i stedet for at skulle fiske briketterne op med en skovl eller hænderne, vende bunden i vejret på grillen for derefter at hælde brikketterne tilbage.

Ny_WSM-13.jpg

Så sættes midterstykket på bunden.

Ny WSM_0014.jpg

Og holderne til vandfadet og ristene monteres. Bemærk, at de sorte fiberskiver skal uden på grillen.

Ny_WSM-08.jpg

Ny_WSM-09.jpg

Igen er det lettest at samle tingene med fingrene og så spænde efter bagefter. Nu kan vandfad og riste anbringes. 

Ny WSM_0027_edited-1.jpg

Så skal låget på. Humle godkendte arbejdet!

Ny_WSM-10.jpg

 
 
border gfx

Seneste artikler

  • 20-03-2012

    Rengøring af WSM

    Så er det endelig blevet forår og det er blevet tid til at få edd …