Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Morten Heibergs hindbær-marcipan tærte

Skrevet af:
Kategori: Weber Camp
03-07-2012

 

Lækker tærte fra Morten Heiberg

 

MØRDEJ
Kom melet i en stor skål. Lav en fordybning i melet. Bland sukker og salt i kanten af melet, og smørret og æggene i midten, disse sidste må ikke komme ikontakt med saltet. Ælt det hele sammen. Bearbejd dejen så lidt som muligt og gør den færdig ved at trykke den sammen med håndfladen, mens mælken tilsættes. Saml dejen og form den til to eller tre små runde plader (alt efter størrelsen af formen).

 

Når dejen er færdig pakkes den ind og hviler koldt mindst en time og helst

 
en nat; det gør den bedre og nemmere at rulle ud dagen efter. 
Rul den ønskede mængde dej ud på et rent arbejdsbord, der er drysset med mel. Beklæd en form eller tærtering med dejen. Lad den derefter hvile køligt i en time.
 
Dejen holder sig fint 8 dage i køleskab. Formene kan beklædes med dej 24 timer før de bages. Lad dem stå koldt til de skal fyldes. Dejen kan også fryses, men bør ikke opbevares alt for længe

KAGECREME

Flæk vanillestangen på langs og bring den i kog sammen med mælken.

Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem kraftigt med sukkeret, tilblandingen bliver hvid. Tilsæt maizena uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og sæt den over varmen.

Lad cremen koge et minut under kraftig piskning; pas på den ikke brænder på.

Hæld cremen over i en skål og lad den køle af.

MANDELCREME
Ælt smør og flormelis sammen. Tilsæt de finthakkede mandler og æggene ét adgangen. Ælt 30 sekunder hver gang et æg er kommet i. Ælt ved middelhastighed med elpiskeren indtil blandingen er let og ensartet.

Tilsæt maizena og rom og til sidst kagecremen i skefulde.

Denne blanding kan holde sig 8 dage opbevaret i en lufttæt skål  i køleskabet.

 

Ved grillen

Sæt grillen til 220 grader

Kom mandelcreme direkte over den kolde ubagte mørdejsbund.
 
Lad mandelcremen nå op til lige under kanten af formen. Pynt med bærrene og tryk dem let ned
i cremen. Sæt tærten i og bag i ca. 30 minutter indtil cremen er ’souffleret’ og gylden i farven.
 
Lad tærten afkøle helt før den serveres.

 

MØRDEJ
Kom melet i en stor skål. Lav en fordybning i melet. Bland sukker og salt i kanten af melet, og smørret og æggene i midten, disse sidste må ikke komme ikontakt med saltet. Ælt det hele sammen. Bearbejd dejen så lidt som muligt og gør den færdig ved at trykke den sammen med håndfladen, mens mælken tilsættes. Saml dejen og form den til to eller tre små runde plader (alt efter størrelsen af formen).

 

Når dejen er færdig pakkes den ind og hviler koldt mindst en time og helst

 
en nat; det gør den bedre og nemmere at rulle ud dagen efter. 
Rul den ønskede mængde dej ud på et rent arbejdsbord, der er drysset med mel. Beklæd en form eller tærtering med dejen. Lad den derefter hvile køligt i en time.
 
Dejen holder sig fint 8 dage i køleskab. Formene kan beklædes med dej 24 timer før de bages. Lad dem stå koldt til de skal fyldes. Dejen kan også fryses, men bør ikke opbevares alt for længe

KAGECREME

Flæk vanillestangen på langs og bring den i kog sammen med mælken.

Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem kraftigt med sukkeret, tilblandingen bliver hvid. Tilsæt maizena uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og sæt den over varmen.

Lad cremen koge et minut under kraftig piskning; pas på den ikke brænder på.

Hæld cremen over i en skål og lad den køle af.

MANDELCREME
Ælt smør og flormelis sammen. Tilsæt de finthakkede mandler og æggene ét adgangen. Ælt 30 sekunder hver gang et æg er kommet i. Ælt ved middelhastighed med elpiskeren indtil blandingen er let og ensartet.

Tilsæt maizena og rom og til sidst kagecremen i skefulde.

Denne blanding kan holde sig 8 dage opbevaret i en lufttæt skål  i køleskabet.

 

Ved grillen

Sæt grillen til 220 grader

Kom mandelcreme direkte over den kolde ubagte mørdejsbund.
 
Lad mandelcremen nå op til lige under kanten af formen. Pynt med bærrene og tryk dem let ned
i cremen. Sæt tærten i og bag i ca. 30 minutter indtil cremen er ’souffleret’ og gylden i farven.
 
Lad tærten afkøle helt før den serveres.

 

 

border gfx

Udskriv opskrift

Print
border gfx
border gfx

Ingredienser

Mørdej:
Ingredienser til ca. 2 tærtebunde.
  • 250 g mel
  • 10 g sukker
  • 5 g salt
  • 200 g smør
  • 1 æg
  • 2 spsk mælk

Kagecreme

Denne kagecreme skal laves før mandelcremen.
  • 1/4 l mælk
  • 1/4 stang vanille
  • 3 æggeblommer
  • 75 g sukker, gerne hjemmelavet vanillesukker
  • 20 g maizena

Mandelcreme
  • 125 g blødt smør
  • 125 g flormelis
  • 125 g finthakkede mandler (mandelmel)
  • 2 små æg
  • 15 g maizena
  • 2 spsk rom
  • 200 g kagecreme (se ovenstående opskrift)

Pynt

Ca. 225 g friske bær, halvt hindbær og blåbær
border gfx
border gfx

Opskrift information

Dette er ikke en officiel Weber opskrift. Den er oprettet af et medlem, og Weber kan ikke gøres ansvarlig for indholdet

Sværhedsgrad:
1
Kuverter:
8

border gfx
border gfx

Nøgleord

vis liste af nøgleord...mangler tag!?
border gfx