Weber Klubben - Det officielle Weber grill community

Velkommen til

's Blog

Sitting Duck

Forfatter billede
Skrevet af:
Kategori: Opskrifter
02-11-2010

Sitting Duck


Denne ret har så vidt jeg ved ikke været lavet før i danmark!


En af mine interesser er sortkrudtsvåben, og så sætter man sig lidt ind i indianernes histore


Det siges at dette måltid var det sidste Sitting Bull spiste inden han blev taget fange i 1881



Anden (2600 gr.) skulle udelukkende krydres med de krydderier som indianerne kendte, og ved lidt søgning på netttet fandt jeg denne liste:


·         Allspice (Pimenta dioica)

·         Annatto seeds (Bixa orellana)

·         Boldo leaves (Peumus boldo)

·         Chile (Capsicum frutescens, C. chinense, C. baccatum, C. pubescens, C. annuum)

·         Epazote (Chenopodium ambrosioides)

·         Filè (sassafras) (Sassafras albidum)

·         Lemon verbena (Lippia citriodora)

·         Mexican Pepper-leaf (Piper auritum)

·         Mexican tarragon (Tagetes lucida)

·         Nasturtium (Tropaeolum majus)

·         Oilseed pumpkin (Cucurbita pepo)

·         Paprika (bell pepper) (Capsicum annuum)

·         Paracress (Spilanthes acmella)

·         Pink pepper (Schinus terebinthifolius)

·         Tonka beans (Dipteryx odorata)

·         Vanilla (Vanilla planifolia)

 

Udfra listen lavede jeg en rub bestående af:

 

1 tsk. Cayenne peber

1 spsk. Paprika (Stærk)

1 tsk. Citron peber

1 tsk. Kanel

 

Inde i andeholderen kom jeg 2 øl, samt 1 spsk. paprika

 


 

Et lille tip, hvis du gør din and istand indvendigt om morgenen, og lader den ligge utildækket i køleskabet hele dagn, tørrer skindet, og bliver derved mere sprødt.

 

Som en tak til jagtens gud, ofrer man den pil man har skudt byttet med.

 

Her ses anden lige inden den kommer på kuglegrillen som er anrettet til inddirekte. Anden og holderen er så høj, at jeg måtte bruge min ring fra rotisseriet som mellemring.

 


Anden fik ca. to timer, og er slet ikke så mørk som den ser ud på billedet.


 


Anden blev herefter parteret, og serveret med kartofler (Som oprindelig kom fra Amerika) samt lidt revne rodfrugter (Pastinak og gulerod) som lige var blancheret i lidt olie med lidt salt.


Til kartoflerne serverede jeg en indiansk sauce, som hedder  " TE-TE-NA-NA-OMA"  som betyder  "Manden der kan lave sovs af mel og magarine"


Her ses det hele: Sitting Duck m/ rodfrugter.



Viste du forøvrigt at ordet "Vegetar" kommer fra indiansk og betyder "Dårlig Jæger".........


P.S. Nu skal man ikke tro på alt hvad man læser.....


-Meyer


 

 

border gfx

Billeder (klik for stor)

  1. Sitting Duck - 5 - small.jpg
border gfx